Over ons

De kinderen die bij Helpt Elkander Rozenburg zwemmen, kunnen vanwege hun beperking niet meedoen met het reguliere zwemonderwijs. Onze gemoedelijke, ontspannen en persoonlijke manier van begeleiden, zorgt ervoor dat ze bij ons toch het gezellige verenigingsleven kunnen ervaren.

Helpt Elkander telt 20 tot 25 kinderen en 25 vrijwilligers. De meeste leden zwemmen al een tijd bij ons waardoor iedereen elkaar goed kent. Dat maakt dat het elke woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur een gezellige drukte is.

Kinderen met alle soorten beperkingen en chronische aandoeningen kunnen bij ons komen zwemmen. Ook kinderen met een visuele of auditieve beperking zijn van harte welkom bij onze vereniging.

Ieder kind krijgt, op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo, les van een persoonlijk begeleider. Deze enthousiaste vrijwillige begeleiders proberen het kind watervrij te maken en, waar mogelijk, leren zij het kind de best haalbare zwemslag aan. Het water geeft veel bewegingsvrijheid, stimuleert de spieren en heeft een ontspannende werking. Zwemmen is daarom voor iedereen een hele leuke sport!

Activiteiten

Soms organiseren wij naast de wekelijkse zwemles ook andere activiteiten. Zo vieren wij elk jaar Sinterklaas en organiseren we meerdere keren per jaar vrij zwemmen. Op uitnodiging van een sponsor hebben we ook een aantal keren op de Rozenburgse ijsbaan geschaatst. Ook de ouders en vrijwilligers worden niet vergeten. Zo hebben we al gezellige avonden beleefd bij La Caletta maar ook genoten van een high tea op zorgboerderij De Buytenhof en werd er al eens een knutselworkshop georganiseerd.

Aanmelden
Wilt u uw kind bij ons laten zwemmen of een keer vrijblijvend komen kijken bij de zwemles? Neem dan per e-mail: info@helptelkanderrozenburg.nl contact met ons op.